MAŁE SERDUSZKO karta 1

 

Poniedziałek

1078 kcal

Wtorek

1062 kcal

Środa

1071 kcal

Czwartek

1078 kcal

Piątek

1069 kcal

Śniadanie

1.Zupa mleczna z ryżem 150ml

Alergeny: 7

 

1.Zupa mleczna z płatkami owsianymi 150ml

Alergeny: 1,7

1.Zupa mleczna z kaszą manną i sokiem malinowym 150ml

Alergeny: 1,7

 

1.Zupa mleczna z makaronem 150ml

Alergeny: 1,3,7

 

1.Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 150ml

Alergeny: 1,7

 

II śniadanie

1. Kanapka razowa z serem żółtym i ogórkiem b/s 2 szt.

2. Marchewka na zgryz 2 szt.

Alergeny: 1,3,5,6,7

 

1. Naleśnik z dżemem owocowym niskosłodzonym 1szt.

Alergeny: 1,3,7

 

1. Kanapka razowa z pastą jajeczną i pomidorem b/s 3 szt.

Alergeny: 1,3,7

 

1. Kanapka pszenna z wędliną drobiową i pomidorem b/s 3 szt.

Alergeny: 1,6,7

1.Kanapka razowa z pastą z twarożku półtłustego i ogórkiem b/s 3 szt.

Alergeny: 1,7

 

I danie

1.Zupa grysikowa 200ml

Alergeny: 1,3,6,7,8,9,10

1.Zupa pomidorowa z ryżem 200ml

Alergeny: 7,9

1.Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 200ml

Alergeny: 7,9

1.Zupa z fasolki szparagowej  200ml

Alergeny: 7,9

1.Zupa rosolnik z ryżem  200ml

Alergeny: 9

II danie

1.Makaron z kurczakiem w sosie pietruszkowym ze śmietaną 150g

2.Jabłko 70g

3.Woda mineralna niegazowana 100ml

Alergeny: 1,3,7

1.Frykadelka wieprzowa w sosie 80g

2.Ziemniaki 80g

3.Surówka z marchwi i jabłka 70g

4.Kompot owocowy 100ml

Alergeny: 1,3,7

1.Kurczak gotowany w sosie 80g

2.Ziemniaki 80g

3.Surówka szefa kuchni 70g

4.Woda mineralna niegazowana 100ml

Alergeny: 1,7

1.Gulasz drobiowy z warzywami 80g

2.Kasza jęczmienna 80g

3.Surówka z buraczków 70g

4.Kompot owocowy 100ml

Alergeny: 1,7

1.Paluszki rybne z sosem koperkowym 80g

2.Ziemniaki 80g

3.Surówka z kiszonej kapusty 70g

4.Woda mineralna niegazowana 100ml

Alergeny: 1,3,4

podwieczorek

Sok marchwiowo-owocowy 100ml

 

 

Galaretka owocowa 80g

 

Mandarynka 1 szt.

Pałeczki kukurydziane 1 szt.

Jogurt owocowy 60g

Alergeny: 7

 

Jabłko 100g

Wafel ryżowy 1 szt.

 

 

 

MAŁE SERDUSZKO diety (bezglutenowa, bezjajeczna, bezmleczna)

karta 1

 

Poniedziałek

1067 kcal

Wtorek

1060 kcal

Środa

1063 kcal

Czwartek

1075 kcal

Piątek

1052 kcal

Śniadanie

1.Zupa mleczna z mleka ryżowego z ryżem 150ml

 

1.Zupa mleczna z mleka ryżowego z płatkami bezglutenowymi 150ml

 

1.Zupa mleczna z mleka ryżowego z kaszą jaglaną 150ml

 

1.Zupa mleczna z mleka ryżowego z makaronem bezglutenowym 150ml

 

1.Zupa mleczna z mleka ryżowego z płatkami bezglutenowymi 150ml

 

II śniadanie

1.Pieczywo bezglutenowe z pastą drobiową i ogórkiem b/s 2 szt.

2. Marchewka na zgryz 2 szt.

 

1. Naleśnik z kaszy gryczanej niepalonej z dżemem owocowym niskosłodzonym 1szt.

1.Pieczywo bezglutenowe z pastą z tuńczyka i pomidorem b/s 3 szt.

Alergeny : 4

 

1.Pieczywo bezglutenowe z wędliną bezglutenową i pomidorem b/s 3 szt.

1.Pieczywo bezglutenowe z  pastą mięsno-warzywną i ogórkiem b/s 3 szt.

 

I danie

1.Zupa bulion z ziemniakami, bez glutenu 200ml

Alergeny: 9

1.Zupa pomidorowa z ryżem niezabielana, bez glutenu 200ml

Alergeny: 9

1.Zupa barszcz czerwony z ziemniakami niezabielana, bez glutenu 200ml

Alergeny: 9

1.Zupa z fasolki szparagowej niezabielana, bez glutenu 200ml

Alergeny: 9

1.Zupa rosolnik z ryżem, bez glutenu  200ml

Alergeny: 9

II danie

1.Makaron bezglutenowy z kurczakiem w sosie pietruszkowym niezabielanym, bez glutenu 150g

2.Jabłko 70g

3.Woda mineralna niegazowana 100ml

1.Mięso mielone wieprzowe duszone w sosie niezabielanym, bez glutenu 80g

2.Ziemniaki 80g

3.Surówka z marchwi i jabłka niezabielana 70g

4.Kompot owocowy 100ml

1.Kurczak gotowany w sosie pietruszkowym niezabielanym, bez glutenu 80g

2.Ziemniaki 80g

3.Surówka szefa kuchni 70g

4.Woda mineralna niegazowana 100ml

1.Gulasz drobiowy z warzywami niezabielany, bez glutenu 80g

2.Ziemniaki  80g

3.Surówka z buraczków 70g

4.Kompot owocowy 100ml

 

1.Pulpet rybny w sosie koperkowym bez jajka i glutenu 80g

2.Ziemniaki 80g

3.Surówka z kiszonej kapusty 70g

4.Woda mineralna niegazowana 100ml

Alergeny: 4

podwieczorek

1. Sok marchwiowo-owocowy 100ml

2.Pieczywo bezglutenowe z pastą z mięsa wieprzowo-drobiowego z warzywami 1 szt.

1.Galaretka owocowa 80g

2.Pieczywo bezglutenowe z pastą z tuńczyka z warzywami 1 szt.

Alergeny : 4

1. Mandarynka 

1 szt.

2.Pieczywo bezglutenowe z pastą z mięsa wieprzowego z warzywami 1 szt.

 

1. Mus owocowy 60g

2.Pieczywo bezglutenowe z pastą z mięsa wieprzowo-drobiowego z warzywami 1 szt.

1. Jabłko 100g

2. Wafel ryżowy     1 szt.

 

ALERGENY

  1. Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies,
    orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż,
    jak również produkty przygotowane na ich bazie
    2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie
    3. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie
    4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie
    5. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich
    bazie
    6. Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na jego bazie
    7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie
    (łącznie z laktozą)
    8. Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały (Amygdalus
    communis L.), orzechy
    laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca
    (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Caryaillinoinensi),(Wangenh.) K.
    Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), orzechy pistacjowe
    (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland
    (Macadamia ternifolia) oraz produkty przygotowane na ich bazie
    9. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie
    10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie
    11. Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego
    bazie
    12. Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych
    niż 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla
    produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci
    przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
    13. Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie
    14. Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie