MAŁE SERDUSZKO karta 3

Poniedziałek 1075 kcal Wtorek 1063 kcal Środa 1071 kcal Czwartek 1078 kcal Piątek 1069 kcal
Śniadanie 1.Zupa mleczna z ryżem 150ml Alergeny: 7   1.Zupa mleczna z płatkami owsianymi 150ml Alergeny: 1,7 1.Zupa mleczna z kaszą manną i sokiem malinowym 150ml Alergeny: 1,7   1.Zupa mleczna z makaronem 150ml Alergeny: 1,3,7   1.Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 150ml Alergeny: 1,7
II śniadanie 1. Kanapka razowa z serem żółtym i ogórkiem b/s 3 szt. Alergeny: 1,7   1. Kanapka pszenna z wędliną drobiową i pomidorem b/s 2 szt. 2. Marchewka na zgryz 2 szt. Alergeny: 1,6,7 1. Kanapka razowa z pastą jajeczną i pomidorem b/s 3 szt. Alergeny: 1,3,7   1. Naleśnik z dżemem owocowym niskosłodzonym 1szt. Alergeny: 1,3,7   1.Kanapka razowa z pastą z twarożku półtłustego i ogórkiem b/s 3 szt. Alergeny: 1,7  
I danie 1.Zupa kartoflanka 200ml Alergeny: 9 1.Zupa jarzynowa 200ml Alergeny: 7,9 1.Zupa kapuśniak 200ml Alergeny: 9 1.Zupa pomidorowa z ryżem  200ml Alergeny: 7,9 1.Zupa szczawiowa z jajkiem  200ml Alergeny: 3,7,9
II danie 1. Makaron w sosie a’la arrabbiata z kurczakiem 150g 2.Jabłko 70g 3.Woda mineralna niegazowana 100ml Alergeny: 1,3 1.Wątróbka drobiowa duszona z jabłkiem 80g 2.Ziemniaki 80g 3.Surówka z buraczków 70g 4.Kompot owocowy 100ml Alergeny: 1 1.Kotlet pożarski w sosie 80g 2.Ziemniaki 80g 3.Surówka z marchwi i jabłka 70g 4.Woda mineralna niegazowana 100ml Alergeny: 1,3,7 1.Gulasz wieprzowy z warzywami 80g 2.Kasza jęczmienna 80g 3.Surówka z czerwonej kapusty z marchewką i jabłkiem 70g 4.Kompot owocowy 100ml Alergeny: 1,7 1.Paluszki rybne z sosem 80g 2.Ziemniaki 80g 3.Surówka z kiszonej kapusty 70g 4.Woda mineralna niegazowana 100ml Alergeny: 1,3,4,7
podwieczorek Sok marchwiowo-owocowy 100ml   Ciasto drożdżowe 50g Alergeny: 1,3,7 Kefir bananowy ze szpinakiem 60g Alergeny: 7 Jogurt owocowy 60g Alergeny: 7   Jabłko 80g Biszkopty 1 szt. Alergeny:1,3,7

 

MAŁE SERDUSZKO diety (bezglutenowa, bezjajeczna, bezmleczna) karta 3

 

Poniedziałek

1067 kcal

Wtorek

1060 kcal

Środa

1063 kcal

Czwartek

1075 kcal

Piątek

1052 kcal

Śniadanie

1.Zupa mleczna z mleka ryżowego z ryżem 150ml

 

1.Zupa mleczna z mleka ryżowego z płatkami bezglutenowymi 150ml

 

1.Zupa mleczna z mleka ryżowego z kaszą jaglaną 150ml

 

1.Zupa mleczna z mleka ryżowego z makaronem bezglutenowym 150ml

 

1.Zupa mleczna z mleka ryżowego z płatkami bezglutenowymi 150ml

 

II śniadanie

1.Pieczywo bezglutenowe z pastą drobiową i ogórkiem b/s 3 szt.

 

1.Pieczywo bezglutenowe z wędliną bezglutenową i pomidorem b/s 2szt. 2. Marchewka na zgryz 2 szt.

1.Pieczywo bezglutenowe z pastą z tuńczyka i pomidorem b/s      3 szt.

 

1.Naleśnik z kaszy gryczanej niepalonej z dżemem owocowym  niskosłodzonym          1 szt.

1.Pieczywo bezglutenowe z  pastą mięsno-warzywną i ogórkiem b/s 3 szt.

 

I danie

1.Zupa kartoflanka, bez glutenu 200ml

Alergeny: 9

1.Zupa jarzynowa niezabielana, bez glutenu 200ml

Alergeny: 9

1.Zupa kapuśniak, bez glutenu 200ml

Alergeny: 9

1.Zupa pomidorowa z ryżem niezabielana, bez glutenu  200ml

Alergeny: 9

1.Zupa rosół z makaronem, bez glutenu  200ml

Alergeny: 9

II danie

1. Makaron bezglutenowy w sosie a’la arrabbiata z kurczakiem niezabielany 150g

2.Jabłko 70g

3.Woda mineralna niegazowana 100ml

 

1.Wątróbka drobiowa duszona z jabłkiem bez glutenu 80g

2.Ziemniaki 80g

3.Surówka z buraczków 70g

4.Kompot owocowy 100ml

 

1.Mięso mielone drobiowe duszone w sosie niezabielanym, bez glutenu 80g

2.Ziemniaki 80g

3.Surówka z marchwi i jabłka niezabielana 70g

4.Woda mineralna niegazowana 100ml

1.Gulasz wieprzowy z warzywami niezabielany, bez glutenu 80g

2.Kasza jaglana 80g

3.Surówka z czerwonej kapusty z marchewką i jabłkiem 70g

4.Kompot owocowy 100ml

1.Pulpet rybny bez jajka i glutenu w sosie  80g

2.Ziemniaki 80g

3.Surówka z kiszonej kapusty 70g

4.Woda mineralna niegazowana 100ml

Alergeny: 4

podwieczorek

1. Sok marchwiowo-owocowy 100ml

2.Pieczywo bezglutenowe z pastą z mięsa wieprzowo-drobiowego z warzywami 1 szt.

1.Wafel ryżowy 2 szt.

2.Pieczywo bezglutenowe z pastą z tuńczyka z warzywami 1 szt.

1. Kefir bananowy ze szpinakiem na mleku ryżowym 60g

2.Pieczywo bezglutenowe z pastą z mięsa wieprzowego z warzywami 1 szt.

 

1. Mus owocowy 60g

2.Pieczywo bezglutenowe z pastą z mięsa wieprzowo-drobiowego z warzywami 1 szt.

1. Jabłko 80g

2. Chrupki kukurydziane 1 szt.

 

ALERGENY

  1. Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies,
    orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż,
    jak również produkty przygotowane na ich bazie
    2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie
    3. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie
    4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie
    5. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich
    bazie
    6. Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na jego bazie
    7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie
    (łącznie z laktozą)
    8. Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały (Amygdalus
    communis L.), orzechy
    laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca
    (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Caryaillinoinensi),(Wangenh.) K.
    Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), orzechy pistacjowe
    (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland
    (Macadamia ternifolia) oraz produkty przygotowane na ich bazie
    9. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie
    10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie
    11. Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego
    bazie
    12. Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych
    niż 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla
    produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci
    przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
    13. Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie
    14. Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie

MAŁE SERDUSZKO karta 2

Poniedziałek 1075 kcal Wtorek 1078 kcal Środa 1071 kcal Czwartek 1078 kcal Piątek 1068 kcal
Śniadanie 1.Zupa mleczna z płatkami owsianymi 150ml Alergeny: 1,7   1.Zupa mleczna z kaszą jaglaną 150ml Alergeny: 7 1.Zupa mleczna z musli 5 zbóż i rodzynkami  150ml Alergeny: 1,7   1.Zupa mleczna z płatkami ryżowymi 150ml Alergeny: 7 1.Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 150ml Alergeny: 1,7
II śniadanie 1. Kanapka razowa z pastą jajeczną i tartą rzodkiewką b/s 3 szt. Alergeny: 1,3,7   1. Kanapka pszenna z dżemem owocowym niskosłodzonym         3 szt. Alergeny: 1,7   1. Kanapka razowa z wędliną drobiową i ogórkiem b/s 3 szt. Alergeny: 1,6,7   1. Ciasto jaglane z jabłkami 100g.     1.Kanapka razowa z serem żółtym i ogórkiem b/s 3 szt. Alergeny: 1,7  
I danie 1.Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej 200ml Alergeny: 1,9 1.Zupa pomidorowa z makaronem 200ml Alergeny: 7,9 1.Zupa barszcz biały 200ml Alergeny: 1,7,9 1.Zupa z zielonego groszku  200ml Alergeny: 7,9 1.Zupa szpinakowa z ryżem  200ml Alergeny: 7,9
II danie 1.Sos boloński z makaronem 150g 2.Surówka z marchewki i jabłka 70g 3.Woda mineralna niegazowana 100ml Alergeny: 1,3 1.Kluski śląskie z sosem mięsnym 150g 2.Surówka z białej kapusty 70g 3.Kompot owocowy 100ml Alergeny: 1,3,7 1.Ryż na sypko z sosem śmietanowo – owocowym 150g 2. Jabłko 70g 4.Woda mineralna niegazowana 100ml Alergeny: 1,7 1.Gulasz wieprzowy z warzywami 80g 2.Kasza jęczmienna 80g 3.Surówka z czerwonej kapusty 70g 4.Kompot owocowy 100ml Alergeny: 1,7 1.Kotlet rybny  z sosem 80g 2.Ziemniaki 80g 3.Surówka z kapusty kiszonej 70g 4.Woda mineralna niegazowana 100ml Alergeny: 1,3,4
podwieczorek Budyń  śmietankowy 80g Alergeny: 7 Sok marchwiowo- owocowy 100ml Banan ½ szt. Jogurt owocowy 60g Alergeny: 7   Jabłko 100g Pałeczki kukurydziane 1 szt.

MAŁE SERDUSZKO diety (bezglutenowa, bezjajeczna, bezmleczna) karta 2

Poniedziałek 1066 kcal Wtorek 1062 kcal Środa 1063 kcal Czwartek 1065 kcal Piątek 1043 kcal
Śniadanie 1.Zupa mleczna z mleka ryżowego z ryżem 150ml   1.Zupa mleczna z mleka ryżowego z kaszą jaglaną 150ml   1.Zupa mleczna z mleka ryżowego z płatkami bezglutenowymi 150ml   1.Zupa mleczna z mleka ryżowego z płatkami ryżowymi 150ml   1.Zupa mleczna z mleka ryżowego z płatkami bezglutenowymi 150ml
II śniadanie 1.Pieczywo bezglutenowe z pastą drobiową i warzywami 3 szt.   1.Pieczywo bezglutenowe z dżemem owocowym niskosłodzonym         3 szt. 1.Pieczywo bezglutenowe z wędliną bezglutenową i ogórkiem b/s  3 szt. 1. Ciasto jaglane z jabłkami 100g 1.Pieczywo bezglutenowe z  pastą mięsno-warzywną i ogórkiem b/s 3 szt.  
I danie 1.Zupa krupnik ryżowy,  bez glutenu 200ml Alergeny: 9 1.Zupa pomidorowa z makaronem bezglutenowym, niezabielana, bez glutenu 200ml Alergeny: 9 1.Zupa bulion warzywny z ziemniakami, bez glutenu 200ml Alergeny: 9 1.Zupa z zielonego groszku niezabielana, bez glutenu 200ml Alergeny: 9 1.Zupa szpinakowa z ryżem niezabielana, bez glutenu 200ml Alergeny: 9
II danie 1.Sos boloński z makaronem bezglutenowym 150g 2.Surówka z marchewki i jabłka 70g 3.Woda mineralna niegazowana 100ml   1.Ziemniaki z sosem mięsnym niezabielanym, bez glutenu 150g 2.Surówka z białej kapusty 70g 3.Kompot owocowy 100ml   1.Ryż na sypko z sosem  owocowym 150g 2.Jabłko 70g 3.Woda mineralna niegazowana 100ml   1.Gulasz wieprzowy z warzywami niezabielanym, bez glutenu 80g 2.Ziemniaki 80g 3.Surówka z czerwonej kapusty 70g 4.Kompot owocowy 100ml   1.Pulpet rybny bez jajka i glutenu w sosie 80g 2.Ziemniaki 80g 3.Surowka z kiszonej kapusty 70g 4.Woda mineralna niegazowana 100ml  
podwieczorek 1. Kisiel owocowy 80g 2.Pieczywo bezglutenowe z pastą z mięsa wieprzowo-drobiowego z warzywami 1 szt. 1. Sok marchwiowo- owocowy 100ml 2.Pieczywo bezglutenowe z pastą z tuńczyka z warzywami 1 szt. 1. Banan ½ szt. 2.Pieczywo bezglutenowe z pastą z mięsa wieprzowego z warzywami 1 szt. 1. Mus owocowy 60g 2.Pieczywo bezglutenowe z pastą z mięsa wieprzowo-drobiowego z warzywami 1 szt. 1. Jabłko 100g 2. Pałeczki kukurydziane 1 szt.