MAŁE SERDUSZKO karta 2

 

Poniedziałek

 

Wtorek

1078 kcal

Środa

1071 kcal

Czwartek

1078 kcal

Piątek

1068 kcal

Śniadanie

Dzień wolny

1.Zupa mleczna z kaszą jaglaną 150ml

Alergeny: 7

1.Zupa mleczna z musli 5 zbóż z rodzynkami 150ml

Alergeny: 1,7

 

1.Zupa mleczna z płatkami ryżowymi 150ml

Alergeny: 7

1.Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 150ml

Alergeny: 1,7

 

II śniadanie

 

1. Kanapka pszenna z dżemem owocowym niskosłodzonym         3 szt.

Alergeny: 1,7

 

1. Kanapka razowa z wędliną drobiową i ogórkiem b/s 3 szt.

Alergeny: 1,6,7

 

1. Placuszki z kaszy jaglanej  2 szt.

Alergeny: 1,6,7

 

1.Kanapka razowa z serem żółtym i ogórkiem b/s 3 szt.

Alergeny: 1,7

 

I danie

 

1.Zupa pomidorowa z makaronem 200ml

Alergeny: 7,9

1.Zupa barszcz biały 200ml

Alergeny: 1,7,9

1.Zupa z zielonego groszku  200ml

Alergeny: 7,9

1.Zupa szpinakowa z ryżem  200ml

Alergeny: 7,9

II danie

 

1.Kluski śląskie z sosem mięsnym 150g

2.Surówka z białej kapusty 70g

3.Kompot owocowy 100ml

Alergeny: 1,3,7

1.Kurczak duszony w sosie 80g

2.Ryż biały 80g

3.Surówka szefa kuchni 70g

4.Woda mineralna niegazowana 100ml

Alergeny: 1,7

1.Gulasz wieprzowy z warzywami 80g

2.Kasza jęczmienna 80g

3.Surówka z czerwonej kapusty 70g

4.Kompot owocowy 100ml

Alergeny: 1,7

1.Kotlet rybny z sosem 80g

2.Ziemniaki 80g

3.Surówka z marchwi 70g

4.Woda mineralna niegazowana 100ml

Alergeny: 1,3,4

podwieczorek

 

Sok marchwiowo- owocowy 100ml

 

Jaglanka na mleku z jabłkami i cynamonem 80g

Alergeny: 7

Jogurt owocowy 60g

Alergeny: 7

 

Jabłko 100g

Pałeczki kukurydziane 1 szt.

 

 

MAŁE SERDUSZKO diety (bezglutenowa, bezjajeczna, bezmleczna) karta 2

 

Poniedziałek

 

Wtorek

1062 kcal

Środa

1063 kcal

Czwartek

1065 kcal

Piątek

1043 kcal

Śniadanie

Dzień wolny

1.Zupa mleczna z mleka ryżowego z kaszą jaglaną 150ml

 

1.Zupa mleczna z mleka ryżowego z płatkami bezglutenowymi 150ml

 

1.Zupa mleczna z mleka ryżowego z płatkami ryżowymi 150ml

 

1.Zupa mleczna z mleka ryżowego z płatkami bezglutenowymi 150ml

 

II śniadanie

 

1.Pieczywo bezglutenowe z dżemem owocowym niskosłodzonym 3 szt.

1.Pieczywo bezglutenowe z wędliną bezglutenową i ogórkiem b/s  3 szt.

1.Placuszki z kaszy jaglanej 2 szt.

1.Pieczywo bezglutenowe z  pastą mięsno-warzywną i ogórkiem b/s 3 szt.

 

I danie

 

1.Zupa pomidorowa z makaronem bezglutenowym, niezabielana, bez glutenu 200ml

Alergeny: 9

1.Zupa bulion warzywny z ziemniakami, bez glutenu 200ml

Alergeny: 9

1.Zupa z zielonego groszku niezabielana, bez glutenu 200ml

Alergeny: 9

1.Zupa szpinakowa z ryżem niezabielana, bez glutenu 200ml

Alergeny: 9

II danie

 

1.Ziemniaki z sosem mięsnym niezabielanym, bez glutenu 150g

2.Surówka z białej kapusty 70g

3.Kompot owocowy 100ml

 

1.Kurczak duszony w sosie niezabielanym, bez glutenu 80g

2.Ryż biały 80g

3.Surówka szefa kuchni niezabielana 70g

4.Woda mineralna niegazowana 100ml

 

1.Gulasz wieprzowy z warzywami niezabielanym, bez glutenu 80g

2.Ziemniaki 80g

3.Surówka z czerwonej kapusty 70g

4.Kompot owocowy 100ml

 

1.Pulpet rybny w sosie bez jajka i glutenu 80g

2.Ziemniaki 80g

3.Surowka z marchwi niezabielana 70g

4.Woda mineralna niegazowana 100ml

 

podwieczorek

 

1. Sok marchwiowo- owocowy 100ml

2.Pieczywo bezglutenowe z pastą z tuńczyka z warzywami 1 szt.

1. Jaglanka na mleku ryżowym z jabłkami i cynamonem 80g

2.Pieczywo bezglutenowe z pastą z mięsa wieprzowego z warzywami 1 szt.

 

1. Mus owocowy 60g

2.Pieczywo bezglutenowe z pastą z mięsa wieprzowo-drobiowego z warzywami 1 szt.

1. Jabłko 100g

2. Pałeczki kukurydziane 1 szt.

 

 

ALERGENY

  1. Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies,
    orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż,
    jak również produkty przygotowane na ich bazie
    2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie
    3. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie
    4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie
    5. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich
    bazie
    6. Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na jego bazie
    7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie
    (łącznie z laktozą)
    8. Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały (Amygdalus
    communis L.), orzechy
    laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca
    (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Caryaillinoinensi),(Wangenh.) K.
    Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), orzechy pistacjowe
    (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland
    (Macadamia ternifolia) oraz produkty przygotowane na ich bazie
    9. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie
    10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie
    11. Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego
    bazie
    12. Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych
    niż 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla
    produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci
    przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
    13. Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie
    14. Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie